Ingen er perfekt og takk lov for det!

Denne siden kan jo ikke bare være bare «krig og fred og politikk», den må være litt «og sånn..» også. Ellers hadde jeg ikke vært tro mot meg selv.

Jeg så følgende på Facebook i dag:

Denne typen innlegg og reklamer gjør meg eitrande forbanna. Det er en kjent sak at det er for stort fokus på kropps- og skjønnhetsidealer, de absolutt fleste av oss sliter med å kunne nå. Og hvor kommer disse idealene fra? Når så mange av oss ikke passer inn i dem, hvem har laget denne standarden?

Hadde du klikket deg inn på denne ville du finne en liste over 10 menn, som alle er vakre, hvor de får en poengscore etter hvor godt de treffer det plastikkirurger i USA kaller «the golden ratio». Altså forholdet mellom ansiktslengde og -bredde, hvor stor avstand det er mellom øynene, med mer. Det er da satt et bestemt tallsett på hva som er en kjekk mann eller kvinne (regner med kvinner har egne tallsett altså). For å si det så klart jeg klarer uten å banne; Folk som tjener penger på å endre folks utseende har satt sammen en bunke kriterier absolutt ingen i hele verden dekker perfekt. Denne bruker de da til å rangere noen få av dagens flotteste, kjente menn (personlig synes «vinneren» her er den minst kjekke på hele listen, så jeg har vel bare dårlig smak). Og, ikke minst, kritisere det som er «feil» med ansiktene deres. Visste dere for eksempel at, i følge dette, har David Beckham en tilnærmet stygg nese og øynene sitter feil? AAAARGHHH!!!

Jeg elsker folk. Jeg digger at vi er forskjellige, har forskjellige erfaringer og interesser. Jeg fryder meg over den lune humoren de aller fleste har, om jeg forstår den eller ikke. Gjennom mitt korte, lange liv har jeg vært forelsket flere ganger og ikke én gang har det vært på grunn av hvordan nesa stod i forhold til ørene. Og jeg er da på ingen måte unik sånn?

Tenk så kjedelig det hadde vært om alle var nøyaktig slik amerikanske plastikkirurger mener vi burde.

Vi er ikke perfekt. Ingen har rett til å definere hva som er perfekt for en hel art. Du kan alltids fortelle deg selv hva som er perfekt for deg når du leter etter noen, men sjansen er stor for at du må svelge de orda. Jeg trodde jeg likte litt korte menn med kort, mørkt hår, som trente mye og ikke røykte. Han jeg giftet meg med hadde langt blondt hår i hestehale da jeg møtte ham, var mer i lesesal enn i treningssal og røykte som en skorstein.

Og til slutt. Jeg skulle ønske vi kunne slappe litt mer av. Være flinkere til å si «det der er jeg ganske god på» og også «dette gikk ikke helt etter planen». Jeg starter gjerne ballet og deler at selv om jeg er relativt grei på data og kan legge til tekst på videoer og alt, så er det en dårlig idé å slippe meg løs med en selfiestang. Den greia der fikser jeg bare ikke 🙂

Nei, jeg har ikke snudd bildet, det var slik det ble tatt.

2 kommentarer om “Ingen er perfekt og takk lov for det!

  1. Skjønnhetsidealet til amerikanske plastisk-kirurger måles etter hvor mye de kan fylle lommeboka si 🙃
    Nå kan vi vel snart kalle de plastikk-kirurger 😜

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..